Μενού Κλείσιμο

Διαδικτυακή συζήτηση

Τη Δευτέρα 22/02/2021 επισκέφτηκε την ηλεκτρονική μας τάξη o εκπαιδευτικός των ΣΔΕ, Δρ. Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολόγος κύριος Στραφοσκούφης, ο οποίος συνομίλησε με τους εκπαιδευόμενους για το θεσμό των ΣΔΕ στις φυλακές και το μέλλον του θεσμού στην Ελλάδα.

Ο κύριος Στραβοσκούφης περιέγραψε τη λειτουργία των ΣΔΕ μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα, κατέθεσε προσωπικά βιώματα και τις απόψεις του για το θεσμό και τους κρατούμενους ως μαθητές. Η συζήτηση που ακολούθησε της εισήγησης, έδωσε τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να κάνουν ερωτήσεις, να εκφράσουν τις απόψεις τους, να σκεφτούν κριτικά και να οικοδομήσουν μια νέα γνώση για την κοινωνία μας. Να αναπτύξουν δηλαδή σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες που αξίζει να καλλιεργούνται στα σχολεία μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δρ. Στραβοσκούφη για τη συνεργασία σε αυτή τη δράση και τον προσκαλούμε, όποτε θελήσει, να επισκεφτεί και πάλι την ηλεκτρονική μας τάξη και να συζητήσουμε ένα άλλο θέμα που άπτεται των ενδιαφερόντων των εκπαιδευομένων μας.