Μενού Κλείσιμο

Εκδήλωση Erasmus+ και Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2027 πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη εκδήλωση υλοποιήθηκε στις 19:30 και αφορούσε τη διάχυση αποτελεσμάτων Erasmus+ για τις δύο (2) ροές, στη Πολωνία και τη Λιθουανία και η δεύτερη στις 20:00 υλοποιήθηκε η ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς 2023-2024.

Για την προβολή της Ημερίδας δημιουργήθηκε αφίσα, πρόσκληση και πρόγραμμα, τα οποία στάλθηκαν αποκλειστικά και μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, στην Ιερά Μητρόπολη, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε όλους τους τοπικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης, σε όλα τα Σ.Δ.Ε. της Ελλάδας και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της ευρύτερης περιοχής.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν η διοίκηση του σχολείου, οι μόνιμοι και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευόμενοι με τους συνοδούς τους, απόφοιτοι του σχολείου, η κυρία Παπαδημητρίου Μαρία, Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του δήμου. Ι.Π. Μεσολογγίου, ο διευθυντής του Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου κύριος Ιωάννης Χατζής, ο Προϊστάμενος Εκπαίδευσης της ΔΥΠΑ Μεσολογγίου, κος Καπλανίδης Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικοί από άλλα σχολεία, πολλοί φίλοι του σχολείου και συμπολίτες μας.

Η τελετή ξεκίνησε με την παρουσίαση της διευθύντριας με θέμα: «Σ.Δ.Ε. Μεσολογγίου – Ένα σχολείο για όλη τη κοινωνία», στην οποία αναφέρθηκαν ενημερωτικές πληροφορίες για το θεσμό των Σ.Δ.Ε., αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του Σ.Δ.Ε. Μεσολογγίου, τα έξι χρόνια, από την ίδρυσή του.

Ακολούθησε ένα βίντεο των φετινών δράσεων του σχολείου, οι παρουσιάσεις των σχεδίων δράσεων Α΄ και Β΄ κύκλου, η παρουσίαση της συμμετοχής των εκπαιδευομένων στο μαθητικό συνέδριο για το νερό και έγινε απονομή των βεβαιώσεων τους, καθώς και ένα βιωματικό δρώμενο μιας ομάδας εκπαιδευομένων του Β΄ Κύκλου, με θέμα: «Χτυποκάρδια στο ΣΔΕ Μεσολογγίου».  

Στην αίθουσα εκδηλώσεων, στην δεξιά πλευρά, είχε στηθεί έκθεση με τα πονήματα των σχεδίων δράσης, όπως κατασκευές, φωτογραφίες από δράσεις, μακέτες που υλοποιήθηκαν από τους εκπαιδευόμενους των δύο κύκλων, καθώς και κώδικες Qrcode, τους οποίους μπορούσαν να σαρώσουν και να δουν οι παρευρισκόμενοι φωτογραφικό και εκπαιδευτικό υλικό από τα προγράμματα Erasmus+, αλλά και το ηλεκτρονικό περιοδικό και υλικό από την εκπόνηση των σχεδίων δράσεων και των δύο (2) κύκλων.

Στο τέλος της εκδήλωσης διαβάστηκε από τη Διευθύντρια αποχαιρετιστήριος λόγος στους απόφοιτους, οι οποίοι φορούσαν αναμνηστικά μπλουζάκια με το λογότυπο του σχολείου και δόθηκαν οι απολυτήριοι τίτλοι. Οι απόφοιτοι είχαν ετοιμάσει συμβολικά και αναμνηστικά δώρα για τη φιλόλογο του σχολείου Αργυρούλα Αλεξανδροπούλου και τη Διευθύντρια Αγγελική Γριβοπούλου.

Η τελετή συγκίνησε το κοινό για τη ψυχή και τη δύναμη των ανθρώπων που καταφέρνουν, παρά τις προσωπικές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, να ξαναπιάσουν το νήμα της μάθησης και μάλιστα συνεχίζουν στο επόμενο εκπαιδευτικό σκαλί.

Η τελετή-ημερίδα θεωρείται επιτυχημένη, καθώς οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το θεσμό των Σ.Δ.Ε., το πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ που υλοποίησε το σχολείο, τον τρόπο λειτουργίας και εκπαίδευσης στο σχολείο, αλλά και τις δράσεις εξωστρέφειας του Σ.Δ.Ε. Μεσολογγίου.

Δείτε υλικό από τις εκδηλώσεις στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://drive.google.com/drive/folders/1xAddj1-Gp-guZ5kFzU-8uKzmzsRl6C99?usp=drive_link