Μενού Κλείσιμο

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΔΕ για το 2024

Την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024, στις 6:30 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στην εκδήλωση έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και το ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, το οποίο στεγάζεται στο ίδιο συγκρότημα.

Και τη φετινή εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του ΙΕΚ και του ΣΔΕ, ενώ ευχήθηκε για υγεία και καλή χρονιά.

Εξέφρασε τη χαρά του, γιατί βρέθηκε ξανά στο χώρο αυτό και συνεχάρη τους Διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό για το ζήλο, με τον οποίο διακονούν αυτές τις προσπάθειες. Ανέφερε επίσης, ότι η ευλογία της Βασιλόπιτας είναι ένα όμορφο έθιμο που μας φέρνει όλους κοντά, μας δίνει την δυνατότητα να ενημερώσουμε και να ενημερωθούμε, να προβληματιστούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να συνεχίσουμε ο καθένας το έργο που του έχει αναθέσει ο Θεός και η πολιτεία να διεξάγει μέσα στην κοινωνία που ζούμε.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο διευθυντής του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου Ιωάννης Χατζής, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, επανέλαβε τη δέσμευσή του στην ποιότητα και την καινοτομία, η οποία θα εξακολουθήσει να αποτελεί τον κατευθυντήριο άξονα για την πορεία του ΙΕΚ και τη νέα χρονιά. Βασικοί στόχοι παραμένουν, η συνεχής αναβάθμιση της παρεχόμενης κατάρτισης, η προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και η παροχή των καλύτερων δυνατών ευκαιριών στους σπουδαστές του ΙΕΚ για επαγγελματική εξέλιξη.

Στη συνέχεια, η διευθύντρια του ΣΔΕ Μεσολογγίου ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ενημέρωσε για τον αριθμό των εκπαιδευομένων, το καθημερινό άθλο των ανθρώπων να παρακολουθήσουν το σχολείο, αλλά και αγώνα που κάνει το ΣΔΕ Μεσολογγίου προκειμένου να καλύψει τρέχουσες ανάγκες, όπως η μεταφορά των μαθητών. Πρόβλημα μεγάλο καθώς η μεταφορά στα ΣΔΕ δεν καλύπτονται από την Πολιτεία.

Κλείνοντας, η διευθύντρια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+, που συμμετέχει το σχολείο και το ρόλο που παίζουν αυτά τα προγράμματα κινητικότητας στην προσωπική βελτίωση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων.

Τη βασιλόπιτας έφτιαξαν οι σπουδαστές του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου του Τμήματος Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής Τέχνης και τους ευχαριστούμε θερμά. Οι βασιλόπιτες περιείχαν τρία (3) φλουριά και αντίστοιχα δώρα.

Χαιρετισμό έστειλαν οι Βουλευτές του νομού κ. Θανάσης Παπαθανάσης και η κα Χριστίνα Σταρακά, ενώ παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού, κ. Σωτήρης Φαράντος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Μεσολογγίου, εκπρόσωποι συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και ευχόμαστε Καλή Χρονιά με Υγεία!