Μενού Κλείσιμο

Ημερίδα ευαισθητοποίησης – διάχυσης αποτελεσμάτων Erasmus+ και τελετή αποφοίτησης

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 και ώρα 19:30 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας η ημερίδα ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς 2022-2023.

Για την προβολή της Ημερίδας δημιουργήθηκε αφίσα, πρόσκληση και πρόγραμμα, τα οποία στάλθηκαν αποκλειστικά και μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στο Δήμο, στην Ιερά Μητρόπολη, σε όλους τους τοπικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης και σε άλλα ΣΔΕ.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν η διοίκηση του σχολείου, οι μόνιμοι και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευόμενοι με τους συνοδούς τους, απόφοιτοι του σχολείου, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου κυρία Όλγα Δασκαλή, ο διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. Μεσολογγίου κύριος Ιωάννης Χατζής, ο πρώην Διευθυντής Δ.Δ.Ε. Αιτ/νιας κύριος Ιάκωβος Παλαιολόγος, ο κύριος Νικόλαος Σταμάτης, σχολικός σύμβουλος ΠΕ04, εκπρόσωποι του Κ.Α.Π.Η. Μεσολογγίου, εκπαιδευτικοί από άλλα σχολεία και πολλοί φίλοι του σχολείου και συμπολίτες μας.

Η τελετή ξεκίνησε με την παρουσίαση της διευθύντριας με θέμα: «5 χρόνια Σ.Δ.Ε. Μεσολογγίου – Ο ρόλος του σχολείου στη τοπική κοινωνία», στην οποία αναφέρθηκαν ενημερωτικές πληροφορίες για το θεσμό των Σ.Δ.Ε. , αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του Σ.Δ.Ε. Μεσολογγίου, τα πέντε τελευταία χρόνια, από την ίδρυσή του.

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των σχεδίων δράσεων Α΄ και Β΄ κύκλου που έκαναν ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του σχολείου, η παρουσίαση του προγράμματος κινητικότητας Erasmus+ στη Μάλτα, μαζί με ένα βίντεο, από τον υποδιευθυντή του σχολείου, ένα βιωματικό δρώμενο των αποφοίτων και τέλος ένα βίντεο με θέμα: Σ.Δ.Ε. παράθυρο ανοιχτό στο κόσμο, όπου κατέθεσαν την άποψή τους για το ρόλο του σχολείου στη προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων, στην δεξιά πλευρά, είχε στηθεί έκθεση με τα πονήματα των σχεδίων δράσης, όπως κεντήματα, φωτογραφίες από δράσεις, μακέτες που υλοποιήθηκαν από τους εκπαιδευόμενους των δύο κύκλων, καθώς και κώδικες Qrcode, τους οποίους μπορούσαν να σαρώσουν και να δουν το ebook με τα παλιά παραδοσιακά παιχνίδια.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν οι απολυτήριοι τίτλοι στους απόφοιτους, οι οποίοι φορούσαν αναμνηστικά μπλουζάκια με το λογότυπο του σχολείου.

Έπειτα, πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι του Κ.Α.Π.Η. Μεσολογγίου και ευχαρίστησαν τη διευθύντρια του Σ.Δ.Ε. Μεσολογγίου για το εθελοντικό πρόγραμμα που υλοποίησε από τον Νοέμβριο του 2022 έως τον Απρίλιο του 2023, στο Κ.Α.Π.Η. Μεσολογγίου, με τίτλο: “Αναπτύσσοντας ψηφιακές δεξιότητες σε ηλικιωμένους”.

Η τελετή συγκίνησε το κοινό για τη ψυχή και τη δύναμη των ανθρώπων που καταφέρνουν, παρά τις προσωπικές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, να ξαναπιάσουν το νήμα της μάθησης και μάλιστα συνεχίζουν στο επόμενο εκπαιδευτικό σκαλί.

Η τελετή-ημερίδα θεωρείται επιτυχημένη, καθώς οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το θεσμό των Σ.Δ.Ε., το πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+, για τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο, αλλά και τις δράσεις εξωστρέφειας του Σ.Δ.Ε. Μεσολογγίου.