Μενού Κλείσιμο

Εκδήλωση με θέμα: “Η αγάπη δεν πονάει”

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, καθώς και τα ανησυχητικά, αυξανόμενα κρούσματα περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και το Κέντρο Κοινότητας του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 μ.μ. στο χώρο του Σ. Δ. Ε., πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στους ενήλικους μαθητές, από τον ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας, κο Λιάγκα Σπυρίδων με θέμα:

«Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ»

Ο ψυχολόγος κύριος Σπύρος Λιάγκας μίλησε για το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών μέσα από ερευνητικά στοιχεία και παραδείγματα. Οι εκπαιδευόμενοι είδαν βίντεο με το θέμα της κακοποίησης και συζήτησαν τις συμπεριφορές που συναντούμε στο κοινωνικό περιβάλλον και τις κοινωνικές αντιδράσεις για το θέμα.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο η κυρία Ζαϊμη, η οποία μίλησε για το έργο των δομών κοινωνικής προστασίας και πώς λειτουργεί το κοινωνικό πλαίσιο για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών. Επίσης, προέτρεψε τους εκπαιδευόμενους να επισκεφτούν τις δομές και να αναζητήσουν λύση σε προβλήματα που τους απασχολούν.

Στο τέλος, μοιράστηκαν φυλλάδια και ενημερωτικό υλικό για το θέμα και για τις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Από μέρους μας, ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Λιάγκα και τη κυρία Ζαϊμη για τη συνεργασία σε αυτή τη δράση.

Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, κος Μπαλαμπάνης Δημήτριος ευχαριστεί την Δ/ντρια του Σ.Δ.Ε. κα Γριβοπούλου Αγγελική για την άμεση ανταπόκρισή της στην υλοποίηση της δράσης μας, συμμετέχοντας στον κοινό στόχο μας που είναι η ευαισθητοποίηση, η πρόληψη και η κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, στην καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής κακοποίησης.