Μενού Κλείσιμο

Επίσκεψη στο Μουσείο Άλατος

Την Παρασκευή 13/05/2022, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης, οι εκπαιδευόμενοι του Α΄ κύκλου επισκέφθηκαν το Μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι. Μια όμορφη εμπειρία γνώσης δίπλα στο φυσικό τοπίο των Αλυκών και της λιμνοθάλασσας.

Στο μουσείο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να μάθει οτιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι από την πρώτη εμφάνισή του στον πλανήτη μέχρι τις μέρες μας. Τη σχέση του με την οικονομία, την υγεία, τη γεωργία, την κτηνοτροφία, το περιβάλλον, τον τουρισμό και τη θρησκεία. Να γνωρίσει τα είδη των αλατιών, την ποικιλία των χρωμάτων και της κοκκομετρίας τους. Να εντυπωσιαστεί από τις 14.000 χρήσεις του. Να πληροφορηθεί για τις ενεργείς και εγκαταλελειμμένες αλυκές όλης της χώρας. Για την ιστορία της Άσπρης Αλυκής, της Αλυκής Τουρλίδας, αλλά και για την ιστορία της Μαύρης Αλυκής καθώς και εκείνης της Σκοποβολής που λειτουργούσαν στο Μεσολόγγι μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1930.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Μουσείου https://saltmuseum.gr

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς Ζωή Λάζαρη, Δημήτριο Αντωνόπουλο και Ηλία Παπαγεωργίου για την οργάνωση της δράσης αυτής