Μενού Κλείσιμο

Τα σχολεία μας μακριά, οι καρδιές μας κοντά?

Διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση: ΣΔΕ Μεσολογγίου – ΣΔΕ Ν. Προποντίδας
Την Δευτέρα 21/12/2020 στις 6:30 μ.μ. μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας jitsi meet, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μεταξύ των σχολείων ΣΔΕ Μεσολογγίου και ΣΔΕ Ν. Προποντίδας. Οι εκπαιδευόμενοι του Β? κύκλου των δύο σχολείων μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν τη χαρά να οργανώσουν από κοινού μια συνεργατική διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη γιορτή και να συμμετάσχουν σε αυτή, με ποικίλα εξ αποστάσεως δρώμενα. Τα δύο νεοσύστατα σχολεία λειτούργησαν για πρώτη φορά το 2018 και μέσω αυτής της εκδήλωσης είχαν κοινό στόχο να φέρουν σε επαφή τους εκπαιδευόμενούς τους μέσω της τεχνολογίας, ώστε να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι, στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε: «Τα σχολεία μας μακριά, οι καρδιές μας κοντά», ήταν ο τίτλος της κοινής διαδικτυακής συνάντησης.
Τους συμμετέχοντες στη διαδικτυακή πλατφόρμα καλωσόρισαν οι διευθύντριες των δύο σχολείων, κυρία Αγγελική Γριβοπούλου (ΣΔΕ Μεσολογγίου) και κυρία Ευαγγελία Παπανικολάου (ΣΔΕ Ν. Προποντίδας). Η γιορτή ξεκίνησε με μια κουβέντα γνωριμίας μεταξύ των εκπαιδευομένων, στην οποία είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τοπικά χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα και να ανταλλάξουν ιστορικές πληροφορίες, οι μεν για το Μεσολόγγι οι δε για τα Μουδανιά. Μέσω της εφαρμογής Google Map, οι διευθύντριες έδειξαν την απόσταση που χωρίζει τα δύο σχολεία και τη διαδρομή που μπορεί κανείς να ακολουθήσει. Στη διαδικτυακή γιορτή, οι εκπαιδευόμενοι των δύο σχολείων εξέφρασαν τις επιθυμίες και τις ευχές τους για τη νέα χρονιά, γραπτά, σε ένα συνεργατικό έγγραφο Google Doc και παρουσίασαν τις ηλεκτρονικές χριστουγεννιάτικες κάρτες που δημιούργησαν.
Στο τέλος της γιορτής, όλοι μαζί εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων, συμμετείχαν σε ένα ηλεκτρονικό κουίζ που υλοποιήθηκε με το εργαλείο Kahoot, με θέμα τα γιορτινά έθιμα ξένων κρατών και διασκέδασαν όλοι από καρδιάς.
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί φάνηκαν ενθουσιασμένοι με την διαδικτυακή συνάντηση. Ήταν πράγματι μια ξεχωριστή εμπειρία!
Το ΣΔΕ Μεσολογγίου χάρισε στο ΣΔΕ Ν. Προποντίδας ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο του 2021 και μαζί τα δύο σχολεία υποσχέθηκαν να οργανώσουν και άλλες κοινές δράσεις, είτε εξ αποστάσεως, είτε δια ζώσης, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Μπορείτε να δείτε το υλικό της διαδικτυακής εκδήλωσης στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://padlet.com/sdemesol/9mwmy3y9cftorgf4