Μενού Κλείσιμο

Μιλώντας για το αρχαίο θέατρο στην Αιτωλία και την Ακαρνανία

Την Πέμπτη 15/2/2024 και ώρα 5:00 το απόγευμα, ανακαλύψαμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι, το εξαιρετικό υλικό της μουσειοσκευής για τα αρχαία θέατρα της περιοχής μας. Η μουσειοσκευή είναι μια βαλίτσα με πλούσιο υλικό, όπως παιχνίδια, πάζλ, προσωπεία, κατασκευές με χαρτοκοπτική, μακέτα αρχαίου θεάτρου κ.α. και συνοδεύεται από βιβλίο για τον εκπαιδευτικό και βιβλίο για τους μαθητές. Το υλικό έχει παιγνιώδη μορφή και αφορά τα αρχαία θέατρα της περιοχής μας.

Οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου είχαν την ευκαιρία να αγγίξουν αντικείμενα της αρχαίας εποχής, να κατανοήσουν στο χάρτη που βρίσκονται τα αρχαία θέατρα στην περιοχή μας, πώς λειτουργούσαν και ποιος ήταν ο ρόλος τους να δουν τί φορούσαν οι ηθοποιοί και πώς ονομάζονταν.

Στη δράση αυτή ήταν μαζί μας η φίλη του σχολείου, η αρχαιολόγος και φιλόλογος Γεωργία Κοντονίκα, η οποία τυγχάνει να είναι ένα από τα μέλη της ομάδας που σχεδίσαν το υλικό, μαζί με την κυρία Μιμίκα Γαβρίνα και τη κυρία Φωτεινή Σαράντη.

Την μουσειοσκευή που έχει τίτλο: “ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ», παρέλαβε η διευθύντρια του σχολείου από την υπεύθυνη Μουσειοπαιδαγωγό κυρία Δήμητρα Γαβρίνα και ο δανεισμός της μουσειοσκευής ορίστηκε για διάρκεια (3) εβδομάδων.

Μετά το τέλος της επίδειξης και της χρήσης του υλικού, κάθε εκπαιδευόμενος πήρε ως δώρο το βιβλίο

Συγχαρητήρια στους δημιουργούς του υλικού για την ιδέα!