Μενού Κλείσιμο

Εκδήλωση-Βράβευση

Την Τετάρτη 8/3/2023 οργανώθηκε από το σχολείο μας εκδήλωση-βράβευση της κυρίας Ροδάνθης Φλώρου, Προέδρου της Βυρωνικής Εταιρείας Ι.Π. Μεσολογγίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι του σχολείου, η διεύθυνση του σχολείου, φίλοι της Βυρωνικής Εταιρείας και συμπολίτες μας.

Αρχικά κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Έπειτα,, η εκδήλωση ξεκίνησε με τη Μαρία Σαμαντά, εκπαιδευτικό, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στη γυναίκα ως διαχρονικό σύμβολο. Στη συνέχεια, η διευθύντρια αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο και την προσφορά της κυρίας Φλώρου στον τόπο μας.

Ακολούθησε η ομιλία της κυρίας Ροδάνθης Φλώρου, οποία συγκίνησε το κοινό για την αγάπη της για το Μεσολόγγι και τη δύναμη της θέλησης, αλλά και το ανιδιοτελές έργο της και τον αγώνα που κάνει για να προβάλει το Μεσολόγγι διεθνώς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εκπαιδευόμενες του Α΄ Κύκλου του σχολείου μας, Ιωάννα – Ξανθή Κατραπάνη και Σπυριδούλα Τσιρώνη απήγγειλαν το ποίημα “Σημείο αναγνωρίσεως” της Κικής Δημουλά και η Ιωάννα Διαμάντη, το ποίημα “Χαίρε γυναίκα” του Κωστή Παλαμά. Η εκπαιδευτικός Αικατερίνη Σαλμά απήγγειλε το ποίημα “She walks in beuty” του Λόρδου Βύρωνα.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η βράβευση της κυρίας Ροδάνθης Φλώρου και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Μουσείο για το Λόρδο Βύρωνα και τον φιλελληνισμό στην έκθεση “«ΕΠΑΝΑCΥΣΤΑΣΗ΄21: ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ”., από την κυρία Τζένη Χαραλαμποπούλου.

Το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης συνέλεξε με τον φακό του ο Νίκος Παπαλέξης και τον ευχαριστούμε θερμά.