Μενού Κλείσιμο

Κοπή της βασιλόπιτας του ΣΔΕ Μεσολογγίου

Την Παρασκευή 3/2/2023 κόψαμε τη βασιλόπιτα μαζί με το Δ.Ι.Ε.Κ. Μεσολογγίου σε μια όμορφη τελετή, στην οποία παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, εκπρόσωποι της Περιφέρειάς Δυτικής Ελλάδας, ο πρώην υπουργός Σπήλιος Λιβανός, ο υποψήφιος βουλευτής Θανάσης Παπαθανάσης, υποψήφιοι δήμαρχοι, εκπρόσωποι της τοπικής ΕΛΜΕ και πλήθος συμπολιτών μας.

Αρχικά, πήρε το λόγο ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, κύριος Ιωάννης Χατζής και μίλησε για τα επιτεύγματα του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου και τις καινοτομίες της δομής σε διοικητικό και οργανωτικό επίπεδο λειτουργίας, αλλά και για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus στα οποία συμμετέχει το ΔΙΕΚ, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους να αφουγκραστούν την επαγγελματική εκπαίδευση στην Ευρώπη και να αλλάξουν την επαγγελματική πορεία τους στο μέλλον.

Έπειτα, μίλησε η Διευθύντρια του ΣΔΕ Μεσολογγίου Αγγελική Γριβοπούλου για το θεσμό των ΣΔΕ και τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου. Οι Διευθυντές ευχαρίστησαν τις ομάδες με τις οποίες συνεργάζονται, υποδιευθυντές, διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στη συνέχεια μίλησε ο Δήμαρχος για τα κτιριακά προβλήματα των σχολικών δομών του Δήμου και ο Σπήλιος Λιβανός για το ρόλο της διά βίου μάθησης κει της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Έπειτα, ευλόγησε τις βασιλόπιτες ο Μητροπολίτης κύριος Δαμασκηνός και μίλησε για τη στοχευμένη μάθηση και το ρόλο της εκπαίδευσης στο κοινωνικό σύνολο. Απευθυνόμενος στους διευθυντές τόνισε ότι η συνεισφορά του θα είναι σημαντική στις δομές εκπαίδευσης.

Παράλληλα με την τελετή υπήρχε μπουφές με αλμυρά και γλυκά τα οποία έφτιαξαν οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Τεχνικός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης.