Μενού Κλείσιμο

Ημερίδα ευαισθητοποίησης – Τελετή αποφοίτησης 2022

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, η ημερίδα ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς 2021-2022.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κύριος Κωνσταντίνος Λύρος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου κυρία Όλγα Δασκαλή, ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου κύριος Ιωάννης Χατζής, ο πρώην Διευθυντής ΔΔΕ Αιτ/νιας κύριος Ιάκωβος Παλαιολόγος, ο κύριος Κωνσταντίνος Κατσαρός Πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ, η διευθύντρια του Γυμνασίου Αιτωλικού κυρία Ανδριανή Χαλαζιά, ο διαιτολόγος κύριος Γεράσιμος Μελισσαράτος, η διοίκηση του σχολείου, οι εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευόμενοι με τους συνοδούς τους, εκπαιδευτικοί από άλλα σχολεία και πολλοί συμπολίτες μας.

Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετισμό του Δημάρχου για τη σημαντικότητα του θεσμού των ΣΔΕ. Έπειτα, έγινε παρουσίαση της διευθύντριας με θέμα: «Ο ρόλος του ΣΔΕ στη τοπική κοινωνία». Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των σχεδίων δράσεων που έκαναν εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι και χορευτικά από την ομάδα παραδοσιακών χορών του σχολείου μας. Έπειτα, πήρε το λόγο ο υποδιευθυντής κύριος Αθανίτης ο οποίος ανέφερε το κλίμα συνεργασίας και ζεστασιάς που επικρατεί στο σχολείο μας και ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην τελετή. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ένα βίντεο με όλες τις βιωματικές δράσεις της φετινής χρονιάς. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν ετοιμάσει και έδωσαν αναμνηστικές πλακέτες στη διευθύντρια του σχολείο και στην εκπαιδευτικό Μαρία Σαμαντά, καθώς και χειροποίητα δώρα στους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Έπειτα, πήραν το λόγο παλαιοί εκπαιδευόμενοι του σχολείου και μίλησαν για το θεσμό των ΣΔΕ και τον ρόλο του σχολείου στη προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Στο τέλος της εκδήλωσης, δόθηκαν οι απολυτήριοι τίτλοι στους εκπαιδευομένους και αναμνηστικά δώρα από το σχολείο. Παράλληλα, στην αίθουσα λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής και έκθεση των έργων του Α΄Κύκλου με θέμα το αλάτι, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης.

Η τελετή συγκίνησε το κοινό για τη ψυχή και τη δύναμη των ανθρώπων αυτών που ξαναπιάνουν το νήμα της μάθησης και, μάλιστα, πολλοί από αυτούς συνεχίζουν στο Λύκειο.

Η τελετή-ημερίδα θεωρείται επιτυχημένη, καθώς οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για το θεσμό των ΣΔΕ, για τη σημαντική δουλειά που γίνεται στο σχολείο, αλλά και τις δράσεις εξωστρέφειας του ΣΔΕ Μεσολογγίου.

Θερμές ευχαριστίες:

  • Στο ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, στο Τμήμα Βρεφονηπιοκόμων και στον αποσπασμένο εκπαιδευτικό Μανώλη Σάββα
  • Στον Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου Μεσολογγίου, κύριο Σωτήριο Παπαθανασίου
  • Στον Διευθυντή του ΓΕΛ Νεοχωρίου, κύριο Δημήτριο Λιαπίκο
  • Στο κατάστημα Υφασμάτων Ράμμου και τον κύριο Κώστα Χατζή
  • Στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου, τον Διευθυντή Ηλία Υφαντή, τη φιλόλογο Πηνελόπη Σύρρου και τον καθηγητή Καλλιτεχνικών, Γεώργιο Τσάτσο
  • Στο Μελέτη Πατρινό
  • Στο Μάριο Φασόη, στο Στάθη Φασόη και στο Φάνη Γκαναβία
  • Στην καθαρίστρια του σχολείου μας Ελένη Βλαχοπούλου
Αποφοίηση
Ομάδα χορού
Στολισμός αίθουσας
Έργα από αλάτι
Έργα από αλάτι
Έκθεση φωτογραφίας
Μαρμάρινη χειροποίητη πλακέτα, δώρο των εκπαιδευομένων στη διευθύντρια
Δώρο εκπαιδευόμενης στη διευθύντρια
Έκθεση φωτογραφίας