Μενού Κλείσιμο

Προβολή του ντοκιμαντέρ Home για ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον

Την Τετάρτη 01/06/2022 προβλήθηκε στο σχολείο μας το ντοκιμαντέρ με τίτλο Home για την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευομένων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Γάλλος φωτογράφος Yann Arthus-Bertrand που είναι γνωστός για της αερο-φωτογραφήσεις της Γης έφτιαξε την ταινία HOME η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 5 Ιουνίου του 2009 και συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η ταινία αυτή ξεκινάει φέρνοντας τον θεατή πίσω, στην αρχή των πάντων και εξηγεί πως και πότε προέκυψε η ζωή στην Γη.
Η ταινία αποτελείται από μια σειρά γεγονότων και αριθμών, που απεικονίζονται σε εικόνες, οι οποίες καταδεικνύουν τις βλάβες που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στο περιβάλλον και τις πιθανές αμετάκλητες συνέπειες εάν η τάση αυτή δεν αντιστραφεί. Μεταξύ άλλων θίγεται η πλειοψηφία των σημερινών καυτών περιβαλλοντικών ζητημάτων, όπως η βιομηχανοποιημένη γεωργία και σύγχρονοι μέθοδοι παραγωγής τροφίμων, η Παγκόσμια έλλειψη φρέσκου νερού, οι κλιματικές αλλαγές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και η εξάντληση των προμηθειών μεταλλικού νερού και άλλων φυσικών πόρων.

Πηγή πληροφοριών: https://bambakia.gr