Μενού Κλείσιμο

Γιορτή της γυναίκας

Μια εξαιρετική γιορτή για την ημέρα της γυναίκας διοργάνωσε η εκπαιδευτικός Μαρία Σαμαντά με τη συνεργασία και άλλων εκπαιδευτικών του σχολείου. Η κυρία Σαμαντά κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε στον ιστορικό αγώνα των γυναικών για την απόκτηση των δικαιωμάτων τους, σε στατιστικά στοιχεία που αφορούν τη συμμετοχή των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες, καθώς και το ρόλο των γυναικών σε θέσεις ηγεσίας και εξουσίας.

Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Ιωάννης Γαλάνης μίλησε για τη θέση της γυναίκας στους χώρους εργασίας, ενώ η ψυχολόγος κυρία Δωροθέα Νικολάου έκανε ένα δρώμενο με ένα ποίημα του Τόλη Νικηφόρου, με τίτλο “Γυναίκα”.

Επίτιμη καλεσμένη της γιορτής, η απόφοιτη του ΣΔΕ Μεσολογγίου, Στεφανία Σμπόρα, η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους εκπαιδευόμενους, καθώς παρακολουθεί την Α΄ Επαγγελματικού Λυκείου.

Στη γιορτή, εκπαιδευόμενες του Α΄ και Β΄ Κύκλου διάβασαν κείμενα, τα οποία έγραψαν μόνοι τους για το ρόλο της γυναίκας στην καθημερινή μας ζωή. Ο υποδιευθυντής μοίραζε από ένα λευκό τριαντάφυλλο στους συμμετέχοντες, το οποίο συμβολίζει τη καλή ποιότητα ζωής που πρέπει να έχουν όλες οι γυναίκες.

Στο τέλος της γιορτής οργανώθηκε κλήρωση για όλες τις γυναίκες του ΣΔΕ με δώρο μια πλεκτή ζακέτα και μια κάρτα με ευχές. Η τυχερή, που κέρδισε το δώρο ήταν η Πολυτίμη Βασιλοπούλου από το Β΄ Κύκλο.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την οργάνωση και τη συμμετοχή σε αυτή τη γιορτή.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το υλικό της γιορτής παρακάτω: