Μενού Κλείσιμο

Στην Έκθεση κεντημάτων στο Μουσείο “Διέξοδος”

Την Πέμπτη 23/01/2020 με πρωτοβουλία της κας Σαμαντά Μαρίας, οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευόμενες του ΣΔΕ, επισκέφτηκαν το Μουσείο Λόγου και Τέχνης “Διέξοδος”. Το μουσείο φιλοξενεί δύο παράλληλες Πανευρωπαϊκές εκθέσεις textile art: Tulip is a tulip is a tulip + Keep an eye on the Planet

Η έκθεση «Tulip is a tulip is a tulip» πρωτοπαρουσιάστηκε το φθινόπωρο του 2017 στη Γερμανία και έχει ως θέμα τις τουλίπες οι οποίες από τον 16ο αιώνα που έφτασαν, ως φυτό, από την Ασία έφτασε στην Ευρώπη έγιναν αντικείμενο παράφορης λατρείας και απετέλεσαν θέμα έμπνευσης και δημιουργίας από τους καλλιτέχνες.

Η έκθεση « Keep on eye on the Planet» πρωτοπαρουσιάστηκε τον Σεπτέμβρη του 2018 στα πλαίσια του 26ου ετήσιου Φεστιβάλ Πάτσγουωρκ στην Αλσατία. Πρόκειται για 45 έργα που ενσωματώνουν κεντήματα με μάτια και καλούν τον θεατή να ρίξει το βλέμμα του προσεκτικά πάνω στον πλανήτη μας αφού αντανακλούν ποικίλα συναισθήματα όσον αφορά τη Γη και τη ζωή μας σ? αυτήν.

Οι εκπαιδευόμενοι εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα και την τεχνοτροπία των κεντημάτων.

Ευχαριστούμε την κα Σαμαντά Μαρία για την πρωτοβουλία αυτή!

Κοινός παρονομαστής και των  δύο εκθέσεων, η συνεργασία Ευρωπαίων δημιουργών με Αφγανές γυναίκες απομακρυσμένων αγροτικών περιοχών.