Μενού Κλείσιμο

Γιορτή 17 Νοέμβρη-Συνομιλώντας με την κόρη του Αιτωλοακαρνάνα ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Σπύρου Μουστακλή

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου σε συνεργασία με το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Μεσολόγγιου, λαμβάνει την τιμή να έχει επίσημη προσκεκλημένη την κόρη του Μεσολογγίτη ήρωα Σπυρίδων Μουστακλή Ναταλία στα πλαίσια της σχολικής γιορτής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο Σπυρίδων Μουστακλής ήταν η κορυφαία μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα. Κατάγεται από τον τόπο μας, την Αιτωλοακαρνανία αλλά είναι η πρώτη φορά που θα γίνει εκτενές αφιέρωμα σε σχολική μονάδα του Νομού παρουσία μελών της οικογένειας του ήρωα. Σκοπός είναι να αναδειχθεί με βιωματικό τρόπο και μέσω του διαλόγου με την κόρη του Σπύρου Μουστακλη η μέγιστη συμβολή του στον αντιδικτατορικό αγώνα. Αυτή αποτυπώνεται άλλωστε από τη θερμή υποδοχή που έλαβε από τους παρευρισκομένους στην πρώτη γιορτή της επετείου του Πολυτεχνείου όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα. Απώτερος σκοπός είναι να γνωρίσουν οι νεότερες γενιές μέσω του παραδείγματος του τιμώμενου ήρωα που βασανίστηκε από τη Χούντα το πόσο σκληρό και απάνθρωπο είναι ένα ολοκληρωτικό καθεστώς.

Για αυτό και η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό για κάθε πολίτη του Μεσολογγίου και της Αιτωλοακαρνανίας που θα θελήσει να την παρακολουθήσει.

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου και ώρα 09:00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου και του 2ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος. Την εκδήλωση-συζήτηση θα τη διανθίσουν τόσο με καλλιτεχνική παρέμβαση το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου όσο και με μουσικό πρόγραμμα η χορωδία του 2ου ΓΕΛ Μεσολογγίου, η οποία αποτελείται από τους Αλέξανδρο Χολέβα, Αγγελική Σταθονίκου ( κιθάρα), Γιώργος Χριστοδουλάτος (Μπουζούκι), Μάριος Στατογιάννης, Πρόδρομος Ζαρζάνης, Ιωάννα Τσίρκα, Έλενα Γραμμένου, Παναγιώτα Ρουσοπούλου, Μαρία-Ελένη Ζαρζάνη, Ερασμία Γαβρέλη, Αγγελική Λιναρδάτου, Μαριέτα Δεφεράνου. Την προετοιμασία της χορωδίας θα αναλάβει ο Σπύρος Χολέβας, καθηγητής μουσικής, υπεύθυνος χορωδίας στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Μεσολογγίου.

Δείτε άρθρα στον τύπο και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση στους παρακάτω συνδέσμους.

Συγκλόνισε η κόρη του Σπ. Μουστακλή στη γιορτή του Πολυτεχνείου

Συγκλόνισε η κόρη του Αιτωλοακαρνάνα ήρωα Σπύρου Μουστακλή στην γιορτή του Πολυτεχνείου του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου