Μενού Κλείσιμο

Πρόβα Θεατρικού

“Αργολαβίες” έχει τίτλο το θεατρικό δρώμενο το οποίο έγραψε φέτος για το σχολείο μας η ωρομίσθια εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Μπράβου.

Το θεατρικό εκτυλίσσεται σε ένα παραδοσιακό καφενείο του Μεσολογγίου-δίπλα στη λιμνοθάλασσα- ο Κώστας και ο Νεκτάριος παίζουν τάβλι. Είναι άνεργοι ψαράδες και σκοτώνουν το χρόνο τους κάθε μέρα εκεί παίζοντας κουμάρια. Μόλις έχουν καθίσει να παίξουν το συνηθισμένο τάβλι, με το οποίο ξεκινούν πάντα. Ανοίγουν το τάβλι και ?στήνουν? τα πούλια λέγοντας τα νέα της ημέρας. Έχουν ήδη παραγγείλει τα ?συνηθισμένα? και συζητούν χαλαρά, πίνουν, τρώνε μεζεδάκια και αδημονούν ποιος θα κερδίσει ώστε να τον κεράσει ο ?χαμένος?. Παράλληλα, οι άλλοι θαμώνες -άνθρωποι από όλα τα
κοινωνικά στρώματα- απολαμβάνουν το ντόπια εδέσματα? Mέχρι που κάποιες τουρίστριες ?αναστατώνουν? τον ανδρικό, αλλά και το γυναικείο πληθυσμό?

Το θεατρικό περιέχει στοιχεία ντοπιολαλιάς από το βιβλίο της κας Ακακίας Κορδόση ¨Μιλήστε Μεσολογγίτικα”, στοιχεία από το μάθημα των φυσικών επιστημών και της τοπικής κουλτούρας του Μεσολογγίου.

Τα σκηνικά του θεατρικού έφερε στο σχολείο ο εκπαιδευόμενος Νικόλαος Γκουτσέλης και όλοι συνέβαλαν στο να στηθεί στην αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου.

Το παρακάτω φωτογραφικό υλικό είναι από τη πρόβα που πραγματοποιήθηκε στις 21/06/2019.