Μενού Κλείσιμο

Ξενάγηση και θεατρικό εργαστήρι σε μουσεία της πόλης μας

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι επισκεφτήκαν το σπίτι του Παλαμά και το σπίτι της οικογένειας Τρικούπη.

Μετά την ξενάγηση από την κα Καίτη Συγγούνη, φύλακα των μουσείων, ακολούθησε θεατρικό εργαστήρι με την θεατρολόγο κα Άννα Μανθάτη. Οι εκπαιδευόμενοι έπαιξαν παιχνίδια γνωριμίας, διάβασαν ποιήματα του Παλαμά, έκαναν άσκηση δημιουργικής γραφής.

Στόχος του συγκεκριμένου βιωματικού εργαστηρίου, ήταν η έμφαση που δίνεται στην εξέλιξη κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων του ατόμου και στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

«Το να μπορείς να μπεις με τη φαντασία σου στη θέση του άλλου είναι βασικό χαρακτηριστικό της ανθρωπιάς μας
Η κα Μανθάτη σχεδίασε το εργαστήρι, ώστε οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου καθώς θα βρίσκονται στο σπίτι του Παλαμά και θα έχουν διαβάσει ποιήματα που σχετίζονται με την πατρίδα τους, το Μεσολόγγι, αλλά και με το σπίτι που θα έχουν ακριβώς μπροστά τους, θα προσπαθήσουν, με παραστατικούς τρόπους, με τη φαντασία τους να έρθουν στη θέση ενός ποιητή ή και να γίνουν οι ίδιοι ποιητές , οι οποίοι θα εμπνέονται από το δικό τους σπίτι και τη δική τους πατρίδα.

Ευχαριστούμε θερμά την κα Μανθάτη για την εμπειρία του θεατρικού εργαστηρίου στον προαύλιο χώρο του μουσείου Τρικούπη και για το χρόνο που διέθεσε για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του θεατρικού εργαστηρίου.